Landet med de blodige bakker af Pablo Hamburger

Reklame. Modtaget i forbindelse med testlæsning.

Titel: Landet med de blodige bakker
Forfatter: Pablo Hamburger
Antal sider: 294
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Lindbak + Lindbak
Vurdering:3/5 stjerner

Enormt barsk og fuld af action.

“Landet med de blodige bakker” er inspireret af folkedrabet i Rwanda i 1994, og der er tale om en virkelig gruopvækkende fortælling, Jeg var ikke særligt godt orienteret om hændelserne i Rwanda, og jeg måtte en tur forbi Google og sammenholde de faktiske begivenheder med Hamburgers bog. Jeg føler, at jeg nu har en bedre ide om, hvad der skete dengang.

Bogen foregår i 2 spor. Et spor hvor vi følger den unge tutsi-kvinde Nadege og hendes spæde søn Niyonteze. I det andet spor følger vi kaptajnen Jack Truel og en flok FN-soldater i arbejdet med at holde hutu-oprøret og drabene på tutsierne nede.

Nadege, som er tutsi har fået en søn med en hutu og er pludselig ikke i sikkerhed i sit eget hjem. Hun tager på flugt, men bliver fanget af en modbydeligt barsk hutu-general, som holder Nadege, Niyonteze og flere andre kvinder fanget.

Kaptajnen Jack kæmper sammen med udvalgt flok FN-soldater med at holde oprøret nede, men inden længe beordres de hjem af FN. Mændene ønsker at blive og hjælpe, selvom flere af dem er ved at bukke under på grund af de forfærdelige oplevelser, de er vidner til.

Begge spor er spændende og gribende, men jeg var helt klart mest optaget af historien om Nadege, en ung kvinde, som modigt kæmper for frihed.

Jeg var grebet af historien, men den blev en tand for barsk og actionpræget til min smag. Jeg vil anbefale “Landet med de blodige bakker” til dig, der kan lide bøger med barske scener og action a la en god thriller tilsat lidt politik. Jeg vil også anbefale dig bogen, hvis du er interesseret i at vide mere om folkedrabet. Der er godt nok tale om fiktion, men bogen indbyder til, at man får genopfrisket, hvad der skete.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s