Hennakunstneren af Alka Joshi

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Hennakunstneren
Forfatter: Alka Joshi
Antal sider: 416
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Alpha Forlag
Vurdering: 5/5 stjerner

Fantastisk og sanselig oplevelse.

“Hennakunstneren” er Alka Joshis debutroman. Hun debuterede i en alder af 62 år, efter at hun i mange år havde drevet sit eget reklamebureau.

Handlingen foregår i Indien i 1950’erne og fortællingen handler om Laksmi, der som 17-årig stikker af fra et voldeligt arrangeret ægteskab. Laksmi ernærer sig som hennakunstner blandt prostituerede, men hun har også en vis viden om naturmedicin og kan derfor hjælpe de prostituerede med at fordrive uønskede fostre samt lindre sygdomme.

En dag møder hun en velhavende mand, som bringer hende til Jaipur. Her kommer Laksmi til at nyde stor anerkendelse hos byens velhavende kvinder. Laksmi kan lave de smukkeste hennamønstre, der kan forføre ægtemænd og endog gøre kvinderne frugtbare.

Ganske langsomt får Laksmi opbygget en stor kundeskare samt en nærmest ubrydelig tillid fra kvinderne. Laksmi gør sig forhåbninger om at kunne virke som ægteskabsrådgiver og måske endda få adgang til paladset, som er det ypperste, man kan opnå.

Hendes baggrund taget i betragtning er hun ved at opbygge en anseelig formue. Hun skaber sig i den grad et liv som selvstændig kvinde, der har sit eget “jeg” og ikke blot som mor og hustru modsat de fleste kvinder på den tid.

En dag sættes der dog en stor og uventet kæp i hjulet, og alt Laksmi har kæmpet sig til bliver truet. Truslen udgøres af Lakshmis ukendte søster og ægtemand, der pludselig finder vej til Lakshmi i Jaipur. 

Kan Lakshmi opretholde sin status med de 2 i bagagen? Eller går alt galt? Det kan du læse dig til i “Hennakunstneren”.

Jeg var virkelig opslugt og kunne sagtens have klaret flere sider! Beskrivelserne er storslåede. Fortællingen er spændende og tager overraskende drejninger. Persongalleriet er stort, og de fleste karakterer har flere sider. Historien giver også et indblik i den indiske kultur i 1950’erne, og så er det bare en stærk kvindehistorie.

“Hennakunstneren” kan anbefales til alle, der kan lide store historiske fortællinger krydret med en stemning fra eksotiske himmelstrøg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s