Den glemte landsby af Lorna Cook

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Den glemte landsby
Forfatter: Lorna Cook
Antal sider: 299
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Zara
Vurdering:4/5 stjerner

Kan du lide kærlighedsromaner med et gran af uhygge?

Stærkt komponeret historisk kærlighedsroman.

“Den glemte landsby” er inspireret af historien om landsbyen Tyneham.

Jeg kendte ikke historien om Tyneham, så jeg måtte ty til google for at lære lidt. Tyneham er en spøgelsesby, der ligger i Dorset i England. Den blev i 1943 overtaget af, hvad der blev kaldt “War Office”, og byens beboere blev forvist. Det var meningen, at beboerne skulle vende tilbage efter krigen, men det skete aldrig, og byen har siden bare lagt øde hen.

Det historiske aspekt fascinerede mig, og jeg fik lyst til at læse “Den glemte landsby”, som dog mere er en god og spændende kærlighedshistorie end en decideret historie om Tyneham.

Romanen foregår i 2 spor.

Første spor foregår i 1943, hvor vi følger den velhavende Veronica, der har til huse i Tyneham House sammen med sin mand Albert. Man fornemmer hurtigt, at der er “ugler i mosen” her.

Andet spor foregår i 2018, hvor vi følger kvinden Melissa, der er på ferie i nærheden af Tyneham. I 2018 kan man få lov til at besøge Tyneham, og Melissa ser et billede af Veronica, og opfatter hun ser ualmindelig skræmt ud. Melissa kan ikke glemme, hvad hun har set og har et behov for at undersøge, hvem personerne på billedet er. I Tyneham møder Melissa historikeren Guy, og sammen begynder de at trevle en mystisk og skræmmende historie om Tyneham House op.

Både fortidssporet og nutidssporet indeholder en kærlighedshistorie, men også en spændingshistorie. Jeg var godt underholdt af begge spor, og havde slet ikke forestillet mig, hvordan udfaldet kunne blive. Historien er mere uhyggelig, end bogens cover lader læseren tro.

Jeg vil anbefale bogen til dig, der elsker Lucinda Riley, og som godt kan lide historiske kærlighedsromaner med en snert af uhygge og mystik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s