Historier om håb af Heather Morris

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Historier om håb
Forfatter: Heather Morris
Antal sider: 334
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Aronsen
Vurdering: 3/5 stjerner

Elskede du også “Tatovøren fra Auschwitz” og “Cilkas rejse”?

Er svaret “ja”, så er Heather Morris’ nye roman på dansk “Historier om håb” et must at læse!

I “Historier om håb” fortæller Morris om sin evne til at lytte og få mennesker til at fortælle om deres liv.

Vi hører om, hvordan Morris som barn fik fortalt fantastiske historier af sin oldefar, og om hvordan det har dannet grundlaget for hendes evne til at lytte og få mennesker til at fortælle og betro sig til hende.

Bogens kapitler er flankeret af opsamlingsafsnit, hvor Morris giver gode råd til læsere, der gerne vil blive bedre til at lytte og opmuntre f.eks. ældre mennesker til at fortælle deres livshistorie eller børn til at fortælle,hvad der optager dem.

Som fan af Morris’ 2 andre bøger, er der dog ingen tvivl for mig om, at de mest spændende afsnit i denne bog handler om, hvordan Morris mødte Lale Sokolov, der er hovedpersonen i “Tatovøren fra Auschwitz”. Det er meget fascinerende og rørende at høre om Morris’ møder med Lale og hans jødiske venner, og det giver en meget større forståelse for, hvordan “Tatovøren fra Auschwitz” er blevet til. Det er særligt rørende og trist at læse, at selv mange år efter oplevelserne i Auschwitz var Lale ikke i stand til at fortælle hele sandheden. Den var simpelthen for barsk.

Igennem Lale får Morris’ kendskab til Cilka Klein, som Lale mødte i Auschwitz. Cilka har Morris’ aldrig mødt, men i “Historier om håb” fortæller Morris’ om, hvordan hun har fået verificeret og sporet sig ind på Cilkas historie, som fortælles i den fantastiske roman “Cilkas rejse”.

I “Historier om håb” afslører Morris også, at hun via mødet med det jødiske samfund er kommet på sporet af en ny historie om 3 jødiske søstre. De har betroet deres historie til Morris, og det er blevet til romanen “Three sisters”, som jeg håber, Forlaget Aronsen vil udgive på dansk, da det lyder som en interessant og rørende historie.

Vil du vide mere om Lale og Cilka, har du en forfatter i maven, eller vil du gerne vide mere om, hvordan man lytter og får mennesker til at fortælle? Så skal du skal kaste dig over “Historier om håb”. Mit eneste kritikpunkt er, at Morris nogle gange gentager sig selv, men det tager ikke fokus fra hendes budskab.

Har du læst Heather Morris’ romaner?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s