Elizabeth og hundene af Elizabeth von Arnim

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Elizabeth og hundene – Memoirer
Forfattere: Elizabeth von Arnim
Antal sider: 143
Udgivelsesår: 2022 (Oprindeligt 1936)
Forlag: Forlaget Ti Vilde Heste
Vurdering: 3/5 stjerner

“Når hunde elsker, elsker de trofast, uforandret, lige til deres allersidste åndedrag. Og det er sådan, jeg kan lide at blive elsket. Derfor vil jeg skrive om hunde.” (Citat)

Hunden siges at være menneskets bedste ven, og der er ingen tvivl om, at hunde vægtes højt af von Arnim, så med udgangspunkt i de 14 hunde, von Arnim har ejet, hører vi til dels om den enkelte hunds karakter, men også om von Arnims liv på det givne tidspunkt.

Til von Arnims store sorg var hunde ikke velkomne i hendes barndomshjem, hvor faderen rådede, derfor var det først i von Arnims voksne liv, hvor hendes ægtemand forærede hende en hund, at hun blev hundeejer. Det var hun efterfølgende i mange år, kun afløst af perioder med små børn og krig.

Hundene giver von Arnim glæde og kærlighed, men selvsagt også en del bekymringer, da de til von Arnims fortrydelse ikke alle er lige nemme at tøjle eller også er for dovne. Ja, på Arnimsk-vis skal det ikke være nemt.

Von Arnim påpeger flere gange, når hun bevæger sig ud i personlige anliggender, at det ikke er en selvbiografi, hun skriver. Dette med et glimt i øjet. Ikke desto mindre lærer vi en masse om Elizabeth igennem hendes hunde.

Har man læst andre bøger af von Arnim, genkender man hende straks. Gæster ser hun helst ryggen af. Bejlere og ægtemænd er stort set blot irriterende elementer. Ude i naturen sammen med hundene befinder hun sig bedst.

Jeg var godt underholdt og fniste en del, men jeg elsker ikke von Arnims humde-memoirer lige  så højt som hendes andre værker f.eks. “Elizabeth og den tyske have”  “Bodsgang” og “En fortryllet april”. Jeg kan ikke helt sætte min finger på hvorfor, men måske er jeg bare ikke vild nok med hunde.

Bogen anbefales til dig, der har læst andet af von Arnim og til dig, der elsker hunde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s