Dæmon af Ulrik Lauritzen

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Dæmon
Forfattere: Ulrik Lauritzen
Antal sider: 323
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Forlaget Brændpunkt
Vurdering: 4/5 stjerner

“Våg over dit barn, for dagen er kommet.” (Citat)

Skræmmende krimi om et væmmeligt emne.

“Dæmon” er anden del af Ulrik Lauritzens krimitrilogi, der sidste år startede med “Flod”. Bøgerne kan læses selvstændigt, men handler begge om efterretningsassistenten Jacob Moritz, og de foregår i det dansk/tyske grænseland. Du kan sagtens læse “Dæmon” uden at have læst “Flod”.

Der er tale om en spændende, men barsk, ond, mørk  og kompleks krimi om forsvundne børn.

I “Dæmon” følger vi primært Jacob Moritz og kriminalkommisær Dagmar Thomasson. De skal sammen opklare sagen om forsvundne 7-årige Maria. De bevæger sig begge på kanten af loven og er i fare for at blive for personligt involveret. Især Jacob er hårdt ramt, da det viser sig, at en mistænkt i sagen også er mistænkt for at slå Jacobs mor ihjel. 

Lauritzen er mester i at skrive scener fulde af had og dirrende spænding, men han er også mester ud i kompleks historieskrivning. “Dæmon” trækker tråde til både RAF (Rote Armee Fraktion) og Kabala-religionen, hvilket giver historien en tyngde og et indhold, som gør bogen til mere en bare en krimi.

Jeg erkender blankt, at jeg ikke er hjemmevant i krimigenren, men på mig virker “Dæmon” som en gennemtænkt og begavet udført krimi. Den er dog også meget kompleks, og jeg skulle virkelig holde tungen lige i munden for at følge med. Jeg kan huske, at jeg sad lidt med samme fornemmelse med “Flod”, og den vandt virkelig ved anden gennemlæsning. På en måde er dét også interessant. Altså at en bog ikke bare er overstået ved første læsning.

Det er svært at fortælle meget mere om handlingen uden at spoile, så jeg vil henvise til billede 2, hvor du kan læse bagsideteksten.

Ifølge Lauritzen er “Dæmon” baseret på virkelige hændelser, rygter og fiktion, og jeg vil anbefale bogen til robuste krimielskere, der elsker at blive indholdsmæssigt udfordret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s