Diamantblikket af Kate Quinn

Reklame. Modtaget som anmeldereksemplar.

Titel: Diamantblikket
Forfatter: Kate Quinn
Antal sider: 491
Udgivelsesår: 2022
Forlag: Harper Collins Nordic DK
Vurdering: 5/5 stjerner

Mila fulgte mig dag og nat…

Hold nu kaje! Kate Quinn kan sit kram. Hun skriver så spændende og fængslende om historisk svært stof, at man som læser bliver fuldstændig opslugt. 

I “Diamantblikket” følger vi unge russiske Mila. Hun blev som 15-årig forført af en ældre mand. Hun fødte mandens barn og blev gift med ham, men det er et ægteskab uden kærlighed, og Mila og hendes søn bor derfor hos Milas forældre.

Mila hader sin mand og hans måde at behandle hende og sønnen på. Hun kæmper derfor med sine studier, og alt hun rører ved skal gøres bedre end godt.

Da 2. verdenskrig bryder ud har Mila længe øvet sine skydeevner, og hun bliver en yderst kompetent snigskytte, der aldrig misser sit mål. Mange nazister må lade livet for Milas kugler, og hun bliver en af de bedste snigskytter under krigen.

Mila har en utrolig gennemslagskraft og nyder respekt blandt de andre soldater, selvom hun er en ung kvinde. På slagmarken finder Mila både venskaber og kærlighed.

Henimod slutningen af krigen inviteres Mila som en del af en russisk division til USA for at møde Præsident Roosevelt. Det ender dog med, at det blive Mila og præsidentfruen Eleanor Roosevelt, der knytter bånd på interessant vis.

Quinn holder os læsere i et fast greb, når hun veksler mellem at fortælle om Milas liv under krigen og den crescendo-agtige fortælling om besøget i USA, der tidsmæssigt ligger senere end krigsfortællingerne.

Historien om Mila tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, hvor Quinn har taget kunstneriske friheder, som gør romanen til en spændingsroman tillige med en krigsberetning.

Jeg var hooked i flere dage, og jeg synes, at “Diamantblikket” lever fuldt op til “Rosenkoden”, som udkom sidste år. Jeg har faktisk være ude at skaffe Quinns to ældre romaner “Jægerinden” og “Kodenavn Alice”, da hun virkelig imponerer mig.

“Diamantblikket” kan anbefales til alle, der er interesseret i spændingsromaner og til dig, der elsker romaner om 2. verdenskrig. Kan du lide at læse om stærke kvinder har “Diamantblikket” helt sikkert også potentiale.

Tak for bogen til Harper Collins.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s